Även du kan se vad hunden känner

30 juli 2021
Även du kan se vad hunden känner

Sia var målmedveten under hela resan, det var som att hon tänkte, nu har du surrat om spanien mamma i 3år. Nu ska vi ta oss dit. Lisa tog också själva resan väldigt bra men det syntes att hon hade mer stängt av, hon följde bara med medans Sia var förväntansfull. Sen också  sista taxibiten till lägenheten också . Sias livsglädje får mig alltid att le. 

Väl framme älskade Sia det hon såg. Nu hade hon igen en uteplats att ta hand om och hon fick hålla koll på massa människor och trafik, precis som hon vill. Lisa tyckte det först kändes lite jobbigt men upptäckte snabbt att, här älskade alla henne så livet blev plötsligt rätt nice ändå. Dagarna för hundarna är inte det roligaste men får de en promenad morgon och en lång promenad på kvällen går det bra för mina. De jobbar ju även hemma om dagarna dygnet runt.

Torrevieja är verkligen den platsen jag drömt att det skulle vara och trots det varma klimatet så ser det ut som att Sia och Lisa trivs lika bra här som mig. Lisa som alltid varit så blyg mot andra hundar. Träffar sina vanliga och även nya vänner varje dag. Denna tid har varit bra för henne. Fast det märks att mina hundar inte är spanska hundar, jag älskar spanjorernas positivitet och öppenhet mot andra människor men tycker det är träkigt att se oförståelsen över hundar och deras behov.

Vi har redan hunnit ha hem och tränat till en oupfostrad liten kamphund som suttit i bur första året av sitt liv. Jag fick ha en del riktiga dispyter med Teddy och alla tittade på mig den gången i parken när en bara släppte fram sin hund till Teddy som vi bara haft någon dag som självklart var stressad, uppspelt och högg mot den andra och i ren reflex så tog jag bara teddy och la direkt ner honom på marken i parken. när jag la ner honom på rygg och bara vägra ge mig innan, de flesta trodde och tyckte antagligen att jag var helt tokig och jag förstod fort att det var ett konstigt beteende eftersom alla tittade på mig eller frågade om allt var bra. Så det finns de som förstår sig på hundar men det är få. När jag tränar med mina hundar på dagarna kommer alltid personer fram och tittar och vissa kan börja applådera, det är lite ovant och känns lite konstigt. Jag har förstått att de allra flesta stora hundarna här är vakthundar och vaktar, flyger lch hugger mot grinden när man går förbi eller så har man en liten "oupfostrad sällskapshund" Teddy var här i ca 2 v och från en durrasellkanin som ibland bet allt och alla. Inte kunde lägga sig ner eller förstod vad jag sa, han kunde verkligen inte slappna av helt och det kändes i hela rummet han var energi av sressen han hade inuti. Så lämnade jag och Beatrice honom till hon vi hjälpte som kunde sälja honom vidare till en norskt ungt par som betalade bra för honom. 

Vi och våra hundar fick chansen att på 2 v ta hem en obalanserad hund som var helt okänd för oss. Vi visste inte all historia eller ens ursprung på honom. Vi lyckades på så kort tid få honom så balanserad att han gick och la sig när vi satte oss eller bad honom. Lärde honom att vara lös och springa öppet med våra hundar och inte dra i kopplet. Att hälsa fint, inte gå från gården (fungerade oftast) jag hann lära honom lite NW, det gillade han. Beatrice lärde honom, sitt, ligg, vacker tass, sitt vackert osv. Denna hund insåg jag hade inte blivit lärd någonting, hur skulle han veta? Men tyvärr så vill han vara min första och den platsen är redan tagen. Därför ville jag inte chansa att ha kvar honom längre för jag såg att även om jag visade honom sin plats så tyckte Sia att han blev för jobbig. 

De skäller och hoppar omkring som en durrasellkanin. Drar i kopplet som att de aldrig förr fått gå ut. Hoppar upp på alla, hälsar och går fram och jag förstod rätt fort att spanjorerna tyckte att mina hundar var konstiga och funderade om dom inte var snälla när de inte fick gå fram till någon utan bara alltid höll sig till varandra eller mig. Så där var jag tvungen att ändra mig lite, däremot så får de inte gå från gården trots att grinden alltid är öppen. Den är öppen för Sias känsla av frihet, som jag vet att hon vill ha. Äntligen kan jag även ge någonting även tillbaka till henne.

Förstår hundar känslorna bakom ansiktsuttrycket? Såklart, hundar känner dina känslor. 

Kommentera

Senaste inläggen

Växer upp och skiner

Vi har även hunnit ha två små valpar här som upp till tvp dagar var …

Växer upp och skiner
12 nov 2021

Min lilla vän

Jag tappar lätt fokus, speciellt när jag blir stressad. Jag glömmer så lätt bort vem …

Min lilla vän
6 okt 2021

Hela mitt liv

Människor säger att andra flyr av rädsla och ja många gånger så är det så …

Hela mitt liv
30 sep 2021

Destruktivitetens värld

Om jag berättade om mitt liv skulle du få höra om mycket sorg, smärta och …

Destruktivitetens värld
30 sep 2021

Tro, hopp, kärlek

Jag gör det jag tror på och det jag behöver och vill ha. jag kämpar …

Tro, hopp, kärlek
10 sep 2021
Fler inlägg