Det medvetna epileptiska anfallet

9 februari 2021
Det medvetna epileptiska anfallet

Idag är det en dag då jag ber alla att varken tända lamporna, helst inte röra sig heller, för ljud för mig är  jobbiga. Att ha två små levnadsglada livliga barn när man haft 2 epilepsi anfall är ibland inte det lättaste men precis som jag lär mig leva med mig själv så lär dom sig att leva oxå med mig och min sjukdom  hur fel det än är eller behöver vara, så är det ju så det blir tillslut. Man anpassar sig. 

Jag har utreds på epilepsi teamet i umeå och jag vet inte bara själv, utan jag har även på papper att jag har 4 olika sorters epilepsi anfall och ett krampa fall som orsakas av mitt psykiska tillstånd/ min utbrändhet.

Ett av mina epilepsi anfall gav mig för ett tag sen dödsångest, varje gång jag hade det tänkte jag, bara det inte snurrar om denna gång, jag har hört min dotter gråta och säga mamma dö inte, snälla försvinn inte från mig. Jag behöver dig! Det medvetna anfallet är det värsta av dom alla! Det är det jag måste få kontroll över för om inte jag får det, vem kommer göra det åt mig? 

Jag var tvungen att ta kontroll i de här anfallen, så jag inte hamnade i panik, jag behövde lära mig att focusera, kontrollera, lugna mig. Med ADHD och kronisk smärta Lättare sagt än gjort. Hur tar man kontroll över ett epileptiskt anfall? Jag kan inte kontrollera mina kramper, jag lär mig istället kontrollera mina tankar.  De gångerna jag är medveten när jag krampar. Jag har fått bort min dödsångest på det sättet, jag lär mig mer och mer varje anfall. Det är tungt men det går, men det tar så fruktansvärt mycket från min energi. Fortfarande så försöker mina tankar förhindra att kramperna ska komma, hindra dom, men jag vet att det kan aldrig tanken hindra, kramperna kommer av min skada i hjärnan. Jag behöver bli stark nog att klara utav att rikta tankarna rätt på mina tankar under anfallen och låta kramperna komma. Det är lättare sagt än gjort, jag är iallafall glad över att jag tagit mig en bit. Försöker jag inte kommer jag inte heller att lyckas. 

Tankens kraft är starkare än vad vi tror! 

Kommentera

Senaste inläggen

Tro, hopp, kärlek

Jag gör det jag tror på och det jag behöver och vill ha. jag kämpar …

Tro, hopp, kärlek
10 sep 2021

Har man ett val

Ovissheten är den värsta känslan jag vet. Nu är jag inskriven här, fått mitt sip …

Har man ett val
19 aug 2021

val

Jag känner att jag har två val att ta, det ena är att lyssna på …

val
13 aug 2021

Dömd av ens sjukdom

Jag tycker att  det är sorgligt och beklagligt hur man blir behandlad  som "vanlig" svensk …

Dömd av ens sjukdom
3 aug 2021

Även du kan se vad hunden känner

Sia var målmedveten under hela resan, det var som att hon tänkte, nu har du …

Även du kan se vad hunden känner
30 jul 2021
Fler inlägg