Har man ett val

19 augusti 2021
Har man ett val

Ovissheten är den värsta känslan jag vet. Nu är jag inskriven här, fått mitt sip gratis vård och nu tänker jag även gå och ordna gratis busskort till mig för mig och barnen eller det kostar 7 e person och det är giltigt i 3 månader. Här finns det möjlighet att kunna få det och jag har den möjligheten plus mkt mer nu. Så jag och mina barn ska ta och skaffa ett tänkte jag.

Byråkratin i detta land kan få mitt huvud att snurra. Men det är bara att lära sig den,  man klarar sig med engelskan ganska långt men nej,för mig känns det lite som ett måste attblära mig språket bättre om jag ska bo här. Man ska inte tro inte att man gör det överallt och vissa spanjorer kommer inte ens försöka prata engelska även om de förstår. Det är bara att lära sig att förstå sig vad dom säger. Spanska är ingenting jag vill kämpa för att kunna flytande men jag vill kunna prata obehindrat utan att behöva använda translate för att behöva göra mig förstådd eller ordna saker som behövs till mig eller mig familj. jag gillar ju utmaningar så får se det som en, fast en tråkig en.

Sos tycker att jag ska undersöka min arm och fot på vårdcentralen när jag kommer hem, specialist läkare här vill operera axeln och befarar att foten är riktigt skadad. Vad tror sos att min vårdcentral ska kunna göra åt mina skador frågade jag dom? Låta mig lida i flera år till? Aldrig i livet att jag kommer tillåta den svenska vården skada mig något mera. Jag kommer aldrig låta dom röra någonting på min kropp igen plus att dom gett mig såna psykiska skador.,de har fått mig traumatiserad. Jag gruvar mig,jag grinar, jag säger att jag inte vill men att jag vet att jag måste och det tar timtal och ibland dagar innan magnus får in mig till sjukhuset när jag gör illa mig för jag är så rädd för att åka in. Pågrund utav hur dom betett sig när jag kommit dit , hur dom behandlat mig och för att dom inte har hjälpt mig trots att jag behövt läkarvård. Jag har tappat hoppet om den svenska sjukvården och jag har hoppas nu på den spanska, alla säger att jag gjort rättbsom flyttat hit och någonting bör det väl ligga i att så många tagit sig hit men så få härifrån? 

Jag hoppas med hela mitt hjärta att univeritets sjukhuset här i Torrevieja kan hjälpa mig och även om de inte kan hjälpa mig med allt så har jag sen juni kunnat halvera min smärtmedicin trots att jag skadat mig mera. Mina epilepsi anfall slutade när jag fick tillbaka axeln i läge som jag försökt berätta för den svenska vården om sambandet mellan. Jag kan vilja fråga min läkare varför lyssnade du aldrig på mig? Men jag har lovat mig själv att inte vara bitter och att jag får säga äntligen kanske vi hittar vår ro tillslut. Jag behöver inte vara stel varje morgon och jag behöver inte ha jätte ont och det gör ingenting om jag missar att ta mina mediciner några timmar senare, jag kan ändå gå.oftast hinner både lisa och sia larma om att jag måste ta min medicin också så det är perfekt. Ja, mina hundar larmar och säger till när jag behöver medicin främst lisa. Hon gör det, tröstar mig och hjälper mig städa. Annars är det bara Robins hund. 

Jag gjorde ett val, det blir inte alltid lätt, men kämpar jag inte och provar så kommer jag heller aldrig få heller veta om det kommer gå. 

Jag har iallafall nästan nått min dröm och gett barnen sitt arv från mig. De vill som mig nu bara hitta en mindre gård där vi får ha vårt cafe där sia och lisa går fritt och alla djur är välkomna. Jag älskar dom mer än vad någon kan förstå. De har såna drömmar och jag hoppas de förstår vilka möjligheter som väntar dom.  Har man ett val bör man ta det bättre. 

 

 

Kommentera

Senaste inläggen

Växer upp och skiner

Vi har även hunnit ha två små valpar här som upp till tvp dagar var …

Växer upp och skiner
12 nov 2021

Min lilla vän

Jag tappar lätt fokus, speciellt när jag blir stressad. Jag glömmer så lätt bort vem …

Min lilla vän
6 okt 2021

Hela mitt liv

Människor säger att andra flyr av rädsla och ja många gånger så är det så …

Hela mitt liv
30 sep 2021

Destruktivitetens värld

Om jag berättade om mitt liv skulle du få höra om mycket sorg, smärta och …

Destruktivitetens värld
30 sep 2021

Tro, hopp, kärlek

Jag gör det jag tror på och det jag behöver och vill ha. jag kämpar …

Tro, hopp, kärlek
10 sep 2021
Fler inlägg