Jag heter Sia

8 februari 2021
Jag heter Sia

Jag är stark, modig och jag kommer alltid att stå vid din sida. 

Hej, jag heter Lisa!

Så beskriver magnus mina hundar! 

Neurlogen tjatar om mina epilepsitaska anfall, jag säger till dom, Sia vet och hon tar aldrig fel när jag ska få ett. Hon markerar inte på ett annat krampanfall. Tänk att min hund ska veta bättre än läkarna. 

Sia är hunden jag drömt om hela mitt liv, som jag alltid kommer sträva efter och söka egensksperna i när jag får en ny men aldrig finna. Hon gör alltid sitt bästa, det finns ingen tvekan, hon gör inte ett fel och hon uppmärksammar allt man gör bekräftar att hon ser tex, genom att vifta på svansen, eller söka min blick. Jag tänkte att jag skulle ha två hundar så Sia inte behövde jobba för mig på alla sätt men hon låter inte Lisa göra saker för mig, Sia tar över. Inte för att hon är dum, utan för att hon är lojal och för att hon älskar mig. När inte Sia är under arbete får Lisa vara med mig hur mycket som helst, annars får jag säga till. Sia är min underhund och speciell på väldigt många sätt! Hon är en super hund!

Lisa som är en väldigt smart blir dumförklarad i Sias sällskap, Lisa skiner på Nw,  och på lydnads planen genom sin tydliga markering och hennes följsamhet. Jag brukar skämta och säga att alla kan ju inte vara bäst på allt. Lisa är mer blyg än Sia men lisa är den som alltid är öppen till lek om någon hund bjuder in till det medan Sia kan snegla snett på hunden och trycka sig närmare mig och man ser på henne att hon känner sig stött! 

 

Jag vet att hon egentligen inte bryr sig, det älskar jag henne för! 

Hon har ett psyke jag aldrig förr mött när man hamnar i balans med henne är det som att meditera och det spelar imgen roll vad vi gör så följer hon minsta rörelse exakt, hon presterar allt perfekt, man blir aldrig besviken. När hon var liten och jag lärde in om det blev fel så gjorde hon om tills det blev som jag tänkte, varje gång. Hon har alltid velat göra rätt, helst direkt. Ibland för mycket så det blir lite väl mycket men vi börjar om och vi gör rätt! 

Hon är modig, hon är stark, hon är trygg, hon är omtänksam, hon är känslig med ett hjärta av guld.Sia är inte bara vacker, hon är klok också. Jag kan inte med ord beskriva vad denna hund betyder för mig. 

 

Kommentera

Senaste inläggen

Även du kan se vad hunden känner

Sia var målmedveten under hela resan, det var som att hon tänkte, nu har du …

Även du kan se vad hunden känner
30 jul 2021

Vårt paradis

Vår resa började med buss från Piteå busstation till umeå station för byte till tåg …

Vårt paradis
21 jul 2021

Jag tog mig hit

Jag fick ju som sagt omplanera hela mitt liv känns det som,. Jag fick från …

Jag tog mig hit
20 jul 2021

Nu är jag fri

  Jag vet inte hur många gånger jag har börjat skriva denna text, varje gång …

Nu är jag fri
20 jun 2021

Nu är jag här

Ibland när jag och hundarna tränar, speciellt när jag tränar hundarna tillsammans brukar jag stanna …

Nu är jag här
12 jun 2021
Fler inlägg