Jag tycket det är viktigt!

18 februari 2021
Jag tycket det är viktigt!

Det susar till i huvudet, min blick fastnar och blir grumlig. Sia (min äldre border collie tik) som ligger en bit ifrån mig i soffan kliver direkt upp och kommer och larmar om att ett anfall är på väg. Jag bekräftar henne, efter går hon och larmar åt magnus. Hon trycker sin nos i hans ansikte innan hon vänder sig om och tittar mot mig. Hon är så tydlig,så säker och duktig på att visa vad det är hon säger.

Sia som larmar till mig  upptill två dagar innan ett anfall kommer har sista tiden jobbat konstant, jag beundras över Sias ork, säkerhet och hur exakt hon är. Hon missar nästan aldrig, skulle hon någon gång göra det syns det på henne, hur misslyckad hon känner sig. Hon älskar att göra mig stolt, att visa upp sig. Hon blir alltid så besviken på sig själv så nästa gång, ger hon allt för hon vill inte behöva göra fel en gång igen, det älskar jag henne för. Det är fint att se, hon har så tydliga signaler. Kanske inte för alla men de som känner henne kan se på henne direkt. för mig, hon hjälper mig med allt hon kan, oavsett om jag ber om det eller ej. Är det någon som har kontroll på vad jag gör, inte gör, mår, känner, tänker är det hon. 

Lisa har även hon börjat visa framfötterna och tar för sig mer och mer, det är kul. Det är roligare att träna då,jag tycker det iallafall. Jag jobbar dock alltid först för att få en bra på och avknapp på mina hundar. Redan när de är små. Kanske det är just den träningen som jag tycker är den allra viktigaste utav alla för att få en bra och rolig träningskompis! 

 

 

Kommentera

Senaste inläggen

Nu är jag här

Ibland när jag och hundarna tränar, speciellt när jag tränar hundarna tillsammans brukar jag stanna …

Nu är jag här
12 jun 2021

Dansa när jag dör

Om om om och om igen snurrar det Jag har lovat att alltid finnas här.  …

Dansa när jag dör
21 maj 2021

Väntan gav resultat

Lisa och jag har nu börjat kunna träna in moment för att hon ska hjälpa …

Väntan gav resultat
16 maj 2021

Lisa min vän

När jag tränat, tränar med Lisa brukar jag tänka om du visste min historia lilla …

Lisa min vän
24 apr 2021

Pappa

 Jag har nog alltid varit pappas flicka. Även hans bröder, hans närmaste vänner minns jag …

Pappa
13 apr 2021
Fler inlägg