Känslomässigt stöd

1 april 2021
Känslomässigt stöd

Jag tycker att det är jätte bra att sverige börjar förstå hundars betydelse för människors behov utav  hundar så de börjar ta efter  USA. Många av oss människor  behöver våra hundar för att klara av våran vardag eller kunna åka bort. Vissa blir personer blir helt isolerade i sina hem om deras hundar inte kan få följa med, vilket är mycket tragiskt att samhället inte har förståelse för. 

Jag tycker inte heller att det ska kosta flera tusentals kronor för människor att få denna möjlighet. Däremot, kan jag se en fara med att    dessa känslomässiga hundarna ska få följa med människor i tex trånga utrymmen med massa andra okända människor med enbart ett intyg från en läkare/psykolog. 

Jag tycker att det är jätte bra att det tids nog inte kommer krävas att betala massa pengar som kanske funktionshindrade inte egentligen har, däremot så tycker jag att något sorts test på hunden bör göras och inte bara ett intyg ska behöva skrivas och tas med. De bör också få gå ett lämplighetsprov som kan visa att de är lämpliga att följa med överallt. Det behövs ingen instruktör för att bli rätt hund för att utföra rätt jobb för sin ägare eller för att klara utav det, men även ägaren vill väl veta att hunden kommer klara det jobbet och må bra av det. 

Ett osäkert djur i ett trångt utrymme tex i flyg kan skapa  kaos och tråkigt nog tror jag det finns människor som kommer utnyttja detta, det är klart tråkigt, och det kommer antagligen försvåra för de andra som har hundar som klarar av denna miljö och är säkra. Jag hoppas det kommer komma bra regler som underlättar för funktionshindrade men som kommer hjälpa våra djur att må bra i sin roll som känslomässigt stöd. 

 

Kommentera

Senaste inläggen

Lisa min vän

När jag tränat, tränar med Lisa brukar jag tänka om du visste min historia lilla …

Lisa min vän
24 apr 2021

Pappa

 Jag har nog alltid varit pappas flicka. Även hans bröder, hans närmaste vänner minns jag …

Pappa
13 apr 2021

Farfar

Jag gick ner för vår gata, det små regnade och hade hunnit bli höst ute …

Farfar
12 apr 2021

Destruktiv på ett bra sätt

Ni tar min smärta iväg för en stund, när jag koncentrerar mig på vad vi …

Destruktiv på ett bra sätt
2 mar 2021

Vill läkare göra patienter till missbrukare?

Läkarna har skrivit ut Benzo åt mig i behov för mina epilepsi anfall sedan hösten …

Vill läkare göra patienter till missbrukare?
20 feb 2021
Fler inlägg