Känslomässigt stöd

1 april 2021
Känslomässigt stöd

Jag tycker att det är jätte bra att sverige börjar förstå hundars betydelse för människors behov utav  hundar så de börjar ta efter  USA. Många av oss människor  behöver våra hundar för att klara av våran vardag eller kunna åka bort. Vissa blir personer blir helt isolerade i sina hem om deras hundar inte kan få följa med, vilket är mycket tragiskt att samhället inte har förståelse för. 

Jag tycker inte heller att det ska kosta flera tusentals kronor för människor att få denna möjlighet. Däremot, kan jag se en fara med att    dessa känslomässiga hundarna ska få följa med människor i tex trånga utrymmen med massa andra okända människor med enbart ett intyg från en läkare/psykolog. 

Jag tycker att det är jätte bra att det tids nog inte kommer krävas att betala massa pengar som kanske funktionshindrade inte egentligen har, däremot så tycker jag att något sorts test på hunden bör göras och inte bara ett intyg ska behöva skrivas och tas med. De bör också få gå ett lämplighetsprov som kan visa att de är lämpliga att följa med överallt. Det behövs ingen instruktör för att bli rätt hund för att utföra rätt jobb för sin ägare eller för att klara utav det, men även ägaren vill väl veta att hunden kommer klara det jobbet och må bra av det. 

Ett osäkert djur i ett trångt utrymme tex i flyg kan skapa  kaos och tråkigt nog tror jag det finns människor som kommer utnyttja detta, det är klart tråkigt, och det kommer antagligen försvåra för de andra som har hundar som klarar av denna miljö och är säkra. Jag hoppas det kommer komma bra regler som underlättar för funktionshindrade men som kommer hjälpa våra djur att må bra i sin roll som känslomässigt stöd. 

 

Kommentera

Senaste inläggen

Tro, hopp, kärlek

Jag gör det jag tror på och det jag behöver och vill ha. jag kämpar …

Tro, hopp, kärlek
10 sep 2021

Har man ett val

Ovissheten är den värsta känslan jag vet. Nu är jag inskriven här, fått mitt sip …

Har man ett val
19 aug 2021

val

Jag känner att jag har två val att ta, det ena är att lyssna på …

val
13 aug 2021

Dömd av ens sjukdom

Jag tycker att  det är sorgligt och beklagligt hur man blir behandlad  som "vanlig" svensk …

Dömd av ens sjukdom
3 aug 2021

Även du kan se vad hunden känner

Sia var målmedveten under hela resan, det var som att hon tänkte, nu har du …

Även du kan se vad hunden känner
30 jul 2021
Fler inlägg