Sia borde minst ha läkares lön

13 februari 2021
Sia borde minst ha läkares lön

Sia ligger brevid mig vart jag än är. Jag ser hur hennes ögon vill åka igen,hon är trött.  hon stretar emot att inte somna, som mig kanske. när jag får mina kramper, och försöker hindra dom att komma. jag tycker synd om henne, hon känner sån ansvar om mig. Jag känner ju hur jag mår. Hon känner mig mer. Hon förstår att hon måste vara helt slut. Jag tänker att hon gör allt det hon gör för mig, för att hon vill.  Är det inte kärlek, vad är det då?

 trots att det ser ut som att hon ligger helt utslagen på golvet så har hon full koll på minsta rörelse utav mig. Förflytar jag mig från köket till soffan och ska ställa mig upp så håller jag på att ställa mig på henne för att hon ligger just under, där jag sätter ner mina fötter. jag sätter oftast mina fötter på henne om hon inte ligger brevid mig. 

Det syns alltid när Sia jobbar, hon har full fokus. Ingen eller inget kan störa hennes uppgift och jag har aldrig sett någon bättre att skärma av, hon kan idag låta lisa träna tills det blir "hett läge" då tar hon över, hon sviker aldrig mig. Men hon observerar alltid hennes träning och bekräftar hennes framgång och glädjs med henne, hon viftar på sin svans när hon gör rätt.Som att hon berömmer. jag har lärt mig mycket av henne. Jag har alltid känt igen mig mycket i sia, hon är däremot mycket starkare än mig. Vi lär oss av varandra! 

Ligger jag i soffan och filten är längst bort i soffan så säger jag Sia, ge mig filten och pekar på den så hämtar hon filten åt mig och ger den åt mig. Hon klarar även av att dra den över mig om den ligger på mina ben och jag inte kommer upp för att få tag i den och dra ut den över hela mig. 

När hon var liten så blev jag påkörd av en bil och fick wiples, det var därför jag började använda mig av henne, jag lärde henne att ta vad som helst i sin mun så hon kunde plocka upp och hämta allt åt mig. Vilket vi lyckades med! Jag tränade henne varje dag hur dålig jag än var, hur dåligt jag än mådde för hon klarade av det. Även mina sämsta dagar när jag ligger i soffan och inte kan röra mig så kan jag be henne göra vad som helst åt mig. De dagarna jag mår som sämst, då jag gråter och inte har någon energi kvar i min kropp så känner hon av mig och är allid vid min sida.

Sia jobbar alltid 24 timmar om dygnet utan lön,  utan för kärlek. Läkarna som får lönen, låter mig krampa. Även om de kan ge mig medicin! 

Kommentera

Senaste inläggen

Även du kan se vad hunden känner

Sia var målmedveten under hela resan, det var som att hon tänkte, nu har du …

Även du kan se vad hunden känner
30 jul 2021

Vårt paradis

Vår resa började med buss från Piteå busstation till umeå station för byte till tåg …

Vårt paradis
21 jul 2021

Jag tog mig hit

Jag fick ju som sagt omplanera hela mitt liv känns det som,. Jag fick från …

Jag tog mig hit
20 jul 2021

Nu är jag fri

  Jag vet inte hur många gånger jag har börjat skriva denna text, varje gång …

Nu är jag fri
20 jun 2021

Nu är jag här

Ibland när jag och hundarna tränar, speciellt när jag tränar hundarna tillsammans brukar jag stanna …

Nu är jag här
12 jun 2021
Fler inlägg