Växer upp och skiner

12 november 2021
Växer upp och skiner

Vi har även hunnit ha två små valpar här som upp till tvp dagar var helt okej men sen blev till monster. Jag lämnade de små valparna ute på min terass i deras valphage och la ut Sia och sa se till valparna nu. Jag tyckte det var perfekt när det inne var kvaft och hade en jätte fin hage. Men valparna var antagligen mer än 5-6veckor....

 

På morgonen kravsades det bakom dörren och skrälldes glatt, när jag öppnade stod Sia bakom dörren med båda valparna. Stackarn hade nog inte fått göra annat än att valla. Valparna hoppade rakt över sin hage, från sittandes såg jag dagen efter. Sia skulle aldrig svika mig,det vet jag. 

Lisa som personer tror är rädd är bara smart. Hon läser av allt, hon är så klok, ibland skiner hon upp och visar sitt rätta jag och ja hon går inte fram till vem som helst, inte alla får ens röra henne men är de okej älskar hon att mysa.(hon är mitt andra jag, det är sjukt hur mycket jag lyckats prägla dessa hundar. Sia ör mitt starka jag, lisa min svaga men som hon så kan även jag idag skina. I träningen lyser vi tillsammans 😊) Hon har lärt sig att spela rädd för att komma undan. Tyvärr så låter inte Sia henne visa allt hon klarar. De har helt enkelt olika roller här hemma. De har tagit dom själva. De jobbar olika men även tillsammans. 

 

Sia är epilepsihund och nära mig hela tiden. Lisa har hand om barnen och känner av om jag inte tagit min medicin om jag inte lyssnar på Sia. Lisa har så mycket lycka och glädje i sig själv. Jag brukar säga skin min vän du förtjänar det 😊 

Lisa säger till mig varje dag när barnen ska till skolan, hämtas osv. Hon är tränad till att vara kompishund och det är hon verkligen. 

Hon vill göra så mycket mera än vad hon gör men när Sia tycker att hon varit för mycket kring mig så kommer hon och trycker undan Lisa. Sia kan vara väldigt envis och egennyttig av sig. Det är så kul att jag känner dom så bra, det gör att jag även kan reta dom när hag ser det och dom vet om det. När de gör fel behöver jag aldrig höja rösten för att dom skavveta att jag tycker att dom gjort fel, de visar tydligt att de vet och det gör det så lätt för mig att veta hur jag ska bete mig. Jag älskar bådas tydliga kroppspråk 💞. 

 

Vi har haft väldiga jobbiga månader bakom oss, med stress över att vara i ett nytt land och barnen börjat i spansk skola med allt vad det inebär. Så tyvärr har hundarnas träning blivit åtsidosatt och nu behöver mitt huvud och kropp få den vilan den behöver. 

 

Sen ska vi skina igen och jag hoppas vi även kan börja drömma igen, hoppet finns iallafall kvar.... 

 

Kommentera

Senaste inläggen

Stanna upp, förstå och våga känna

Varför händer just det som händer, jag tror för att allt händer av en anledning. …

Stanna upp, förstå och våga känna
23 jan 2022

barnen i epilepsin

 Hur många är det som frågar hur barnen mår som lever med en förälder som …

barnen i epilepsin
4 jan 2022

Få en uppgift

Nu börjar lisa visa att hon behöver få fler uppgifter att sköta hemma.  Hon har …

Få en uppgift
30 dec 2021

Min lilla vän

Jag tappar lätt fokus, speciellt när jag blir stressad. Jag glömmer så lätt bort vem …

Min lilla vän
6 okt 2021

Hela mitt liv

Människor säger att andra flyr av rädsla och ja många gånger så är det så …

Hela mitt liv
30 sep 2021
Fler inlägg