Om oss

annsia.com

Jag heter Ann Brandt, 35 år. Jag lever med diagnoserna ADHD/PTSD, stress syndrom och ångest/panikångest. Jag har varit med om flertal traumatiska olyckor som bland annat gett mig bland annat svårbehandlad epilepsi och nervsmärta. Jag har idag en invaliditetsprocent som är på 46%. Sia och Lisa är min fantastiska border collie tikar på snart 3 år och 1år.

Sia köpte jag egentligen för att vakta och jobba på min gård som jag och min man skulle köpa i Portugal men på grund av en bilolycka 2018 så kunde vi inte lämna Sverige, så hon blev istället min arbetskamrat i min vardag. Sia jobbar idag för mig som alarmerande epilepsihund och servicehund. Hon markerar och larmar upptill två dagar innan ett anfall både till mig och anhöriga. Kan hämta min behovs medicin vid anfall i skåpet i köket osv. Lisa håller jag nu på att träna upp som psykisk ohälsahund.

Ett av mitt största intresse är att träna och skapa en relation med mina djur. Jag jobbar tillsammans med mina djur, dom gör saker med/åt mig för att dom vill och tycker det är kul, inte för att dom måste.

Jag tränar mina hundar nästan dagligen i många olika grenar inte för tävling utan för att vi tycker det är kul, jag tror även på varierande träning och jag tror att om man har en trygg grund och en bra och hållbar relation så kommer man längre med träningen.

Jag skriver den här bloggen för min egna rehabilitering, för att träna upp en del av mig själv igen invändigt men även för min vänstra arm och hand. Att skriva har alltid varit en sorts terapi för mig. Jag skriver ur min synvinkel och om mina känslor och tankar. Jag skriver om mig och mina hundar Sia och Lisa, även om jag hade kunnat skriva hur mkt som helst om mina barn så väljer jag att inte skriva om dom här. Det här är om mitt liv och om Lisa, Sias och mina dagar. De flesta dagarna får jag inte ens ihop meningar och att få ihop texter är inte lika enkelt som förr men om jag inte kämpar och gör det ändå kommer jag inte heller att kunna bli bättre. Jag vill tacka min man som hjälper mig med

Senaste inläggen

Stanna upp, förstå och våga känna

Varför händer just det som händer, jag tror för att allt händer av en anledning. …

Stanna upp, förstå och våga känna
23 jan 2022

barnen i epilepsin

 Hur många är det som frågar hur barnen mår som lever med en förälder som …

barnen i epilepsin
4 jan 2022

Få en uppgift

Nu börjar lisa visa att hon behöver få fler uppgifter att sköta hemma.  Hon har …

Få en uppgift
30 dec 2021

Växer upp och skiner

Vi har även hunnit ha två små valpar här som upp till tvp dagar var …

Växer upp och skiner
12 nov 2021

Min lilla vän

Jag tappar lätt fokus, speciellt när jag blir stressad. Jag glömmer så lätt bort vem …

Min lilla vän
6 okt 2021
Fler inlägg